BIZTOS ALAPOKON

Meséljen egy kicsit a kezdetekről… Mikor döntött úgy, hogy a professzionális szépségipar felé veszi az irányt?

Amikor 2004-ben belecsöppentem a professzionális kozmetika világába, megvallom őszintén, hogy elsősorban marketinges szemmel kezdtem egy piackutatásba. Azt tudtam, hogy olyan cég termékeivel szeretnék foglalkozni, ami teljesen más, mint a többi, aminek van egy megkülönböztethető üzenete.

Mi volt ez az üzenet? Melyek voltak azok a hiányosságok, melyeket mindenképpen szeretett volna betölteni a hazai piacon?

Akkoriban is igaz volt, és ma még inkább igaz: ha felmérjük a professzionális kozmetikumok világát, kisebb-nagyobb cégek százaival találkozhatunk, amik még nem képviseltetik magukat a magyar piacon. Hónapokon keresztül több tucat cégtől kértem be információs anyagot, néztem meg a honlapjukat, de egyiknél sem éreztem azt, hogy egy piaci rést töltene be. Volt olyan is, aki kéthetes Kanári-szigeteki nyaralást ajánlott fel ajándékba, ha az ő termékeit kezdem el importálni, de egyetlen dolgot sem tudott felmutatni, amitől a termék „más” lenne.

Meggyőződésem, hogy a sors vezetett el egy német bőrgyógyász természetgyógyászhoz, aki kivételesen nem a termékeit akarta eladni, csupán egy négynapos termékfüggetlen hatóanyag és bőrápolási szemináriumra hívott el: alapjaiban változtatta meg a bőrápolásról és a kozmetikumokról kialakult elképzelésem. Nemcsak termékeket kezdtem el „importálni”, hanem egy olyan tudás- és oktatásanyagot is, mely a mai napig teljesen egyedülálló a magyar piacon. Létjogosultságát bizonyítja, hogy nem egy tanár jön el előadásunkra és hozza magával tanítványait, ajánlja tovább a szemináriumot.

Szerencsére volt alkalmam részt venni ezen a tanulságos szemináriumon. Az ott szerzett felismerésekkel a tarsolyomban másként kezdtem figyelni a termékek összetevőit. Mi a fő csapásvonal a kozmetikai készítmények „mai” piacán?

A kozmetikai készítményekre ma leginkább az a jellemző, hogy vagy kiemelnek belőlük egy-két innovatív hatóanyagot, vagy pedig botanikus kerteket megszégyenítő (gyógy)növényi hatóanyag bombával próbálják igazolni a termék hatékonyságát. De nagyon ritka, amikor egy cég a bőr igényéről beszélne. Talán nem elég izgalmas téma?! A bőrprobléma – legyen az egy érzékeny, hámló, érdes bőr, vagy akár egy érett, de tisztátalan bőr -, mindig a szervezet segélykiáltása: jelzés arra, hogy valamilyen belső vagy külső tényező az egészséges működéséhez szükséges feltételeket megzavarta. A helyreállításhoz, kiegyensúlyozáshoz pedig olyan anyagokra van szüksége, amik a természetéből adódóan valamiért hiányoznak. Ezért a professzionális bőrápolás feladata az, hogy amit a bőr belülről, a táplálékon keresztül nem tud felvenni, azt kívülről, megfelelő, mélyre felszívódó kozmetikumokkal pótolja. A bőr nem kitűntetések, szervezetek pecsétje, logója, „bio”, „natúr”, „innovatív” jelzők, messziről jött exotikus hatóanyagok alapján szelektál: alapvető, egészséges működéséhez a bőr felépítéséhez leginkább hasonlító anyagokból tud táplálkozni.

Amikor 8 évvel ezelőtt a legelső hatóanyag szemináriumokat tartottuk, több cég felháborodott azon, hogy merjük azt állítani, hogy egy kozmetikum árthat is, lehetnek benne irritáló anyagok. Ma már nem egy közülük is úgy reklámozza legújabb termékeit, hogy mely káros anyagokat nem tartalmazza. De ami nem árt, az nem biztos, hogy hat is!

Ezen tudományos alátámasztások, vizsgálatok alapján találta meg azt a márkát, amelyet nyugodt szívvel ajánl a szakembereknek?

Természetesen az általunk forgalmazott termékek maximálisán megfelelnek a bőr elvárásainak. Sőt, annál többet is nyújtanak. Ahhoz, hogy egy bőr szép és egészséges legyen bizonyos alapvető (tiszta növényi alapú vagy bőrbarát, biotechnológiai úton előállított) bőrbe épülő anyagokra van szüksége: ez a bőrgyógyászatilag is megalapozott bőrápolás alapja. De például egy 45 éves nő ma már nem szépen megöregedni, hanem sokáig fiatal lenni szeretne. Ezért az általunk forgalmazott BELICO termékek olyan látványos, bőrmegújulást eredményező kozmetikai újításokat is alkalmaz, melyek maximálisan bőrbarát anyagok.

A BELICO kozmetikumokat azok a kozmetikusok használják sikerrel, akik tudatosan keresik és szeretnék megérteni a látványos, bőrbarát kezeléseket. Ehhez elengedhetetlen, hogy valaki folyamatosan tanulni, fejlődni akarjon, ne elégedjen meg az iskolában szerzett tudással.

Sokan jutottak el úgy hozzánk, hogy már elegük volt a szépségipar hirdette illúziókból, s nagyon nagy öröm nekik visszaadni a szakmába vetett hitüket. Nagyon nagy biztonságot és nyugalmat jelent az egy kozmetikusnak, amikor úgy ülhet le minden nap dolgozni, hogy az eredményt, amit a vendég elvár és ő megígér neki, a BELICO termékek (akár gépek nélkül is) messze magasan túlszárnyalják. Hányan mernek manapság úgy garantált bőrkép javulást ígérni 6 hét alatt vendégeiknek, hogy akár a termékek, kezelések árát is visszafizetik, ha mégsem sikerül? Ehhez természetesen pontos diagnosztikára, a bőr igényeinek pontos ismeretére, és a legkörültekintőbben kiválasztott hatóanyagokra van szükség. Aki a BELICO választja, az mindezt megkapja.

A termékek mellett újfajta látásmódot is adnak a kozmetikusaiknak…

Odafigyelünk arra, hogy védjük kozmetikusainkat. Nem engedjük, hogy eszement árharccal, kuponozással az egymás közelében lévő kozmetikusok tönkretegyék egymást. Célunk, hogy a BELICO-val dolgozó kozmetikusoknak állandó, biztos vendégköre, ezáltal kiszámítható jövedelme legyen. Természetesen mi sem felelünk meg mindenki igényének, s nem is cél, hogy minden sarkon BELICO kozmetika legyen. De aki szeret tanulni, az egészséges bőrápolás tudatos híve és megrögzötten keresi a legjobbat, az a BELICO-val nagyon boldog és sikeres lesz. Fantasztikus hittel és eredményekkel tudja minden nap a munkáját végezni. Magamról is tudom, hogy ez egy nő életében elengedhetetlen pont, hisz nemcsak a szakmájában, hanem a családjában is helyt kell állnia. Ehhez pedig az kell, hogy a munka feltöltse és ne az energiáját szívja. E nélkül, 3 gyerek (3,5 éves, 11 éves, 15 éves) anyjaként és cégvezetőként, nekem is nagyon nehéz lenne kozmetikusaimat motiválni.

Szépítész 2013/2

PAPP ZSUZSA
interjúja

2017-08-31T09:33:00+00:00